Lombikkülföldön logo
lombikkulfoldon.huMeddőségi kezelések külföldi magánkórházakban

Előkészületek a lombikprogramra: mi az, amit a pár is megtehet?

ivf elokeszulet.webp

A hormonkezelés sikerességét számos tényező befolyásolja, ezért érdemes minél kedvezőbb feltételeket biztosítani a szervezet számára, figyelve az életmódra, az étkezésre, elhagyni a káros szenvedélyeket.


A gyermekvállalás életkora egyre jobban kitolódik, tény, hogy egyre kisebb a megtermékenyülés esélye a kor előrehaladtával, azaz 45 év felett. Azt is figyelembe kell vennie a lombikprogramra készülő párnak, hogy a korábbi vetélések szintén megnehezíthetik az eljárás sikerességét. Vannak olyan szempontok, amelyeket szem előtt kell tartania a párnak, ha valamilyen asszisztált reprodukciós módszer előtt áll.

Rendszeres mozgás

Mozogni jó és hatásos, de ne vigye túlzásba, különösen ne a lombikprogram előtt kezdjen új mozgásformákba! Egy-egy rövidebb vagy hosszabb séta a friss levegőn, könnyedebb kocogás vagy úszás hozzájárul az egészséges élethez.

Megfelelő táplálkozás

Csökkentse a napi kávéadagját, ha ez megoldható. A koffein ugyanis a petevezetékekben megfékezheti az izmok összehúzódását, valamint figyeljen a cukorfogyasztásra, amely komoly egészségügyi problémához vezethet, és gátja lehet a teherbeesésnek.

Kövessük a növényi és állati fehérjékben, telítetlen zsírokban, zöldségekben, gyümölcsökben és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag termékenységi étrendet, amennyiben ebbe az orvosunk is beleegyezik.

Az ideális testsúly

A megfelelő testsúly szintén lényeges, a zsírszövet ugyanis hozzájárul az ösztrogéntermeléshez, ezáltal pedig hormonzavar léphet fel.

Vitaminpótlás

Bizonyos vitaminok segítenek az embrió megtapadásában, fontos a C, E, B, D-vitaminok, valamint a folsav és vas pótlása, valamint a Q10 koenzim bevitele. Érdemes kikérni orvosa, gyógyszerésze tanácsát, hogy melyik terhesvitamin a leghatékonyabb az ön számára.

A káros szenvedélyek elhagyása

A dohányzás és az alkoholfogyasztás negatívan befolyásolhatják a lombikprogram sikerességét, ráadásul árthat a magzatnak is.

Átfogó vizsgálatok

A fennálló betegségek ronthatják a szervezet teljesítőképességét, ezért nagyon fontos a lombikprogram előtti szűrővizsgálat a nő és a férfi esetében is.

share-ico

Megosztás

fb-icoFacebookemail-ico

Másolás vágólapra

Vágólapra másolva!